søndag 2. mai 2010

2. mai

Skal ikke påstå et det er så fint her i mai heller, men det er nå endelig blitt litt vår i lufta. På tide syns jeg.
I dag har jeg planta de siste georgineknollene. Hadde håpa jeg kunne sette krukkene rett ut. Men så lenge kan jeg jo ikke vente, da blir det neppe blomster på dem i år. Så nå er de i jorda. De jeg hadde fra i fjor var nokså miserable. En var helt klart død, så den slapp jeg å finne plass til. De to andre fra i fjor ble planta, men om de lever er jeg ikke så sikker på. Det vil vise seg. Nyplanta georgineknoller er ikke så vakkert, men man kan jo håpe de blir bedre etterhvert.
2.mai2010 005
Planterom har jeg ikke lenger, så jeg benytter den plassen som måtte finnes. Nå er det nokså fult, over hele leiligheten. Eneste rom som er plantefritt er poden sitt. Der kommer jeg meppe til med planter så lenge han bor her.
Her finnes diverse frøsodd + to georginer som har fått noen uker på seg. En av dem så like inntørka ut som noen av dem jeg planta i dag, og den har kommet seg godt, så da er det sikkert håp for de andre også.
2.mai2010 007

Vindusplass: et evig sammensurium av potteplanter og frøplanter som skal ut.


2.mai2010 008
Drivhuset er kommet opp. Her har noen stemorsblomster fått plass foreløpig, og noen stiklinger jeg fant på plantasjen til 10kr. pr. stk. De måtte jeg jo bare ha.
De får stå ute, for inne er det ikke plass. Gule georginer og sanvitalia var det, og en rød georgine, den siste de hadde igjen. Får bare passe på dersom det melder frost, da kan de jo få komme på et varmeopphold innendørs en natt eller to.
2.mai2010 010

Så har jeg vært ute leita etter nye hage/verandamøbler. Fant en hvitmalt benk på Europris som jeg bare måtte ha. Så da gjenstår det å se om jeg finner noe som passer til den.

2.mai2010 011

I går bestemte jeg meg for å utvide beddet nedenfor verandaen. Ca 15 cm bredere enn i fjor, det tror jeg blir bra. Om ikke kan jeg utvide mer neste år.
2.mai2010 019

Ikke mye som blomstrer her på lenge enda, men en liten kubjelle gjør så godt den kan.
2.mai2010 012

Første crokus titter opp i plenen, det må da være mye seinere enn i fjor.


2.mai2010 016
Rundt syrnbuskene har jeg tenkt å lage bedd i år. Starta med det i dag, og håper det blir bra. Her kan jeg plante litt av hvert har jeg tenkt. Solelskere på ene siden og skyggeplanter på andre siden. kanskje en clematis som kan pynte syrinen når den selv ikke har tenkt å blomstre lenger, det tror jeg blir fint.
2.mai2010 018
Sånn er det altså her 2.mai. Nå håper jeg det går fort mot sommer. Litt mer enn 4 grader hadde vært fint.

6 kommentarer:

asbjørg sa...

Kunne godt tenkt meg litt varmere 2.mai jeg også.Her i Trøndelag har det vekslet mellom regn,hagl og snø og bittelittegrann sol hele helga og det er sur vind.
Måtte smile av bidene fra foran vinduene dine,sånn ser det ut hos meg også.
God søndagskveld!

Signe sa...

Ja det er vel mange som har slike vinduskarmer nå om dagen. Men forhåpentligvis er det ikke lenge før man kan begynne å rydde ut av dem nå.

Bønna sa...

Våren er definitivt sent ute i år, det bør gi en varm sommer..

Signe sa...

Ja kanskje en varm sommer er å håpe på. Jeg sjekka bildene mine fra i fjor, og 16 april hadde crokusene kommet mye lenger enn de har gjort til nå i år. I fjor var det en ganske kald men tørr sommer her.

Christine B. sa...

The bench is wonderful. I'm still trying to find some attractive pillows for my outdoor furniture but it's so hard to commit to a color.

My garden expansions are usually like that: a little every year. One year I became so sick of the grass encroaching into my garden beds that I just tore out all the grass in the front yard. Our crocuses are up and blooming now, too.

Christine in Alaska

Sunita sa...

Signe, here in Mumbai we're in the middle of summer and its too hot to garden ... 36+*C. I wish I could share some of it with you :)
Do you know I have the same Coleus that you have in your window ledge. It's nice to see a common link :)