onsdag 27. juli 2011

The light will come from the north
Verden er ser og noterer seg nordmenns reaksjoner til de grusomme hendelsene den 22. juli 2011. At vi ikke skriker på hevn, men heller ønsker å stå opp for hverandre og demokratiet.Statsminister Jens Stoltenberg snakket ikke om hevn og krig under angrepene, men istedenfor sa ha: 'Vi er en liten, men stolt nasjon. Ingen skal få bombe oss til taushet, ingen skal få skyte oss til taushet.'

Overlevende Stine Renate Håheim sa: 'Om en mann kan vise så mye hat, tenk på hvor mye kjærlighet vi kan vise sammen' - noe hele verden har fått høre på utenlandske tv-kanaler.Nostradamus skal ha sagt: 'The light will come from the north'.

Blant alternative utøvere er ordet lys et velkjent ord for kjærlighet. Nå tolker alternative over hele verdene dette som at Norge og nordmenn er de som starter en enorm bølge av kjærlighet, som vil bre seg hele verden og fjerne ondskapen.Ville det ikke være vidunderlig om det er slik det er? Istedenfor å bruke energi på å hate, bruker vi energi på å elske våre kjære. Vi fortsetter å kjempe for demokrati og alt vi har kjært.

- og har dere sett at Utøya ligner et hjerte...?

https://www.facebook.com/pages/Hope/128765333805185?sk=wall#!/notes/hope/the-light-will-come-from-the-north/210755622305687

4 kommentarer:

ElseT sa...

Eg er stolt av å vere ein del av ein nasjon som viser at terror kan møtast på andre måtar enn hevn og negativ tenking. Vi brukar lite energi på han som sto bak djevelskapen, men er opptekne av dei som var råka og korleis vi skal gå vegen vidare. Eg vonar at tolkinga av Nostradamus er rett, at ungdomane som overlevde massakren på Utøya kan vere eit lys for verda og vise ein veg med kjærlegheit og ikkje hat. Eg hadde og sett at Utøya likna eit hjarte.

November- symra sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
November- symra sa...

Håper du får rett i lyset fra nord! Utøya: et hjerte og i våre hjerter!

MA sa...

That was a horrific incident. In our part of the world also we suffer from the effects of terrorism. And yes, Norway is showing a new way of countering hatred.